Σύγχρονη Ορθοπαιδική

  • Αρχική
  • Ολική αρθροπλαστική Ισχίου

Αρθρίτιδα ισχίου


Βίντεο Παρουσίαση (YouTube)

Η αρθρίτιδα ισχίου είναι η σταδιακή καταστροφή του αρθρικού χόνδρου στην άρθρωση του ισχίου που μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό, αυτοάνοσο νόσημα, φλεγμονή ή ιδιοπαθώς. Ο πόνος προκαλεί σημαντική επιδείνωση της ποιότητας της ζωής επηρεάζοντας αρνητικά τη καθημερινότητα πολλών ανθρώπων στην έκτη, έβδομη και όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Η τελική λύση για αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου, επέμβαση με την οποία αντικαθίστανται οί παθολογικές επιφάνειες με μία τεχνητή άρθρωση.

Χειρουργίο σήμερα

Στο παρελθόν η επέμβαση αυτή γινόταν μέσω μεγάλων τομών με τραυματισμό των υποκείμενων μυών και σημαντική απώλεια αίματος. Η ολική αρθροπλαστική ισχίου γίνεται πλέον από την ομάδα μου με πρόσθια προσπέλαση (τη μόνη που δεν διαταράσσει τους μύες της περιοχής) με μίνι τομή, τη μικρότερη δυνατή απώλεια αίματος και την ελάχιστη δυνατή διαταραχή των ιστών, με fast track protocol ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών να κινητοποιούνται από την ίδια ή την επόμενη μέρα χωρίς βοηθήματα ή με ένα μόνο μπαστούνι αρχικά και χωρίς ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Γιατί με εμάς

H τέλεση των χειρουργίων σε μερικά από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδος, η επιμελής χειρουργική τεχνική και η χρήση των καλύτερων δοκιμασμένων υλικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου συντείνουν στην διατήρηση πολύ χαμηλού ποσοστού επιπλοκών (φλεγμονή, εξάρθρημα, κάταγμα, τραυματισμός μειζόνων αγγείων και νεύρων).

Ρομποτική

Η ρομποτική χειρουργική με χρήση κατά περίπτωση ρομποτικής υποβοήθησης με συστήματα όπως το Mako της εταιρίας Stryker και άλλα μπορεί να βοηθήσει σε δύσκολες περιπτώσεις.

Μετά το χειρουργείο

Η υποστήριξη του ασθενή δε σταματάει με το χειρουργείο ή το εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά συνεχίζεται και στο σπίτι επιβλέποντας την αποκατάσταση με φυσιοθεραπεία, συμβουλές για τροποποίηση του χώρου ώστε να είναι φιλικότερος και ασφαλέστερος. Επισκέψεις κατ´οίκον για παρακολούθηση εξακρίβωση και έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στόχος μας

Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της αρθρίτιδας και να σας οδηγήσουμε σε μια ποιοτική και δραστήρια διαβίωση.